Biotechnologie

Tijdens deze dag, zullen zowel deskundigen op het gebied van biologicals en biosimilars alsook patiënten aan het woord komen. Aan de hand van opdrachten zul je inzicht verkrijgen in het registratietraject van een biosimilar. Casestudies zullen aan bod komen en de positie van de patiënt zal belicht worden. Deze cursus is uiterst geschikt indien men meer verdieping en verbreding van de inmiddels vergaarde kennis over biopharmaceuticals, biosimilars en het adviseren van patiënten, artsen en medische staf over de inzet en het gebruik van deze middelen wenst.

Leerdoelen:

  1. Het productieproces en bijbehorende kwaliteitscontrole van een monoklonaal antilichaam te begrijpen en uit te leggen aan collega’.
  2. Immunogeniciteit van biopharmaceuticals te kunnen uitleggen op basis van de eigenschappen van patiënt en product en deze kunnen toepassen bij het opstellen van een TDM monografie Een arts te adviseren over het resultaat van een TDM bepaling voor een MAb.
  3. Het registratietraject van een biosimilar te kunnen uitleggen aan een apothekersassistent/ arts/ patiënt
  4. Een implementatieplan te schrijven voor de RvB / medische staf voor het gebruik van biosimilars in het ziekenhuis en deze te verdedigen
  5. Inzicht krijgen in de positie van de patient t.a.v. biosimilars.
  6. Kennis hebben over ATMPs inclusief de introductie

Accreditatie is toegekend voor Ziekenhuisapothekers (6ptn). Accreditatie Poliklinische apothekers is aangevraagd.

De locatie:
Utrecht, exacte locatie volgt

 

Informatie

Datum cursus:

26-06-2024

Onderwerp:

Biotechnologie

Doelgroep(en):

aios 2e jaar, aios 3e jaars, anios, ziekenhuisapothekers, poliklinisch apothekers, medisch specialisten

Aantal cursusdagen:

1

Kosten:

295,-- excl. btw

Waarom deze cursus:

"Inspirerend", "goed helder en inhoudelijk uitgelegd" "Echt een heel leuk verhaal. Met duidelijke standpunten die praktisch toepasbaar zijn"

Organisatie door:

NVZA

Facultatief of verplicht:

Facultatief